بوستر پمپ آبرسانی و آتشنشانی چیست؟

بوستر پمپ آبرسانی و آتشنشانی 

بوستر پمپ آتشنشانی

در پروژه های بزرگ یک پمپ به تنهایی نمیتواند جوابگوی دبی یا هد مورد نیاز باشد یا استهلاک یک پمپ به حدی زیاد است که از لحاظ مهندسی توجیح ندارد و یا زمانی که نوسانات الگو مصرف زیاد باشد،به جای یک پمپ از دو یا چند پمپ استفاده میشود تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود.از این رو میتوان پمپ ها را با ترکیب های گوناگون به یکدیگر متصل کرد تا دبی و هد مورد نیاز سیستم تامین گردد.دو مدل ترکیب وجود دارد که عبارت است از:

 

  1. ترکیب سری:در این ترکیب هد کلی برابر با مجموع هد تک تک پمپ هاست و دبی کل سیستم برابر دبی تک تک پمپ ها میباشد.
  2. ترکیب موازی:در این ترکیب دبی کل سیستم برابر با مجموع دبی تک تک پمپ ها است و هد پمپ ها با هم برابر است و هد کلی سیستم برابر با هد تکتک پمپ ها است.

بوستر پمپ به مجموع سیستمی اتلاق میشود که در آن پمپ ها به صورت موازی به هم متصل شده باشند تا بتوانند هد و دبی مورد نیاز را با کمترین انرژی و بالاترین بازده تامین نمایند.وظیفه اصلی بوستر پمپ ها ثابت نگه داشتن فشار شبکه در اثر تغییر الگو میباشد.به طور خلاصه میتوان گفت برای تامین فشار کنترل شده سیال از بوستر پمپ استفاده میشود.

بوستر پمپ ها علاوه بر استفاده در شبکه های آب شهری و آب مصرفی ساختمانها،برای تامین فشار آب مورد نیاز آتشنشانی،آبیاری فضای سبز در شهرها،مجتمع های مسکونی،اداری و تجاری،برج ها،بیمارستانها و مراکز صنعتی کاربرد دارد.

اجزای اصلی بوستر پمپ عبارتند از:

  1. مجموع الکتروپمپ
  2. شاسی اصلی یا شاسی مادر
  3. کلکتور مکش و کلکتور رانش(که شامل شیر فلکه،شیر خودکار،صافی،لرزه گیر وغیره)
  4. تابلو کنترل و فرمان
  5. تجهیزات کنترل فشار

بوستر پمپ ها از نظر کنترل فشار به دو دسته تقسیم میشوند:

  1. بوستر پمپ های دور ثابت

  2. بوستر پمپ های دور متغیر

تامین فشار ثابت از گذشته یکی از بزرگترین آرزوهای طراحان و تولید کنندگان بوستر پمپ بوده که برای رسیدن به این هدف نیاز به سیستمی است که بتواند دور الکتروموتورهای معمول را که با برق شهری کار میکنند را تغییر دهد.این امر توسط اینورترها مرتفع شد به گونه ای که فرکانس برق شهر را تغییر داده و در صورتی که این برق به عنوان قدرت محرک الکتروموتورها مورد استفاده قرار گیرد ،میتواند دور آنها را متناسب با فرکانس برق خروجی از اینورتر تغییر دهد.

در بوستر پمپ های دور متغییر بر خلاف بوستر پمپ های دور ثابت که الکتروپمپ های آن به صورت آنی روشن و خاموش میشوند،روشن وخاموش شدن الکتروپمپ ها کاملا نرم و تغییرات دور آنها بتدریج و با تغییرات مصرف سیال صورت میگیرد.کلیه تجهیزات بوستر پمپ دور متغیر مشابه بوستر پمپ های دور ثابت است ،فقط تفاوت در تابلو کنترل و فرمان و نیز سنسور فشار این دسته می باشد. در بوستر پمپ های دور متغیر بجای پرشرسوئیچ های مورد استفاده در بوستر پمپ های دور ثابت از یک دستگاه پرشرتراسمیتر استفاده میشود.پرشرترانسمیتر وسیله ای است که در هر لحظه فشار بوستر پمپ را حس نموده و مقدار آن را بصورت شدت جریان از 4 تا 20 میلی آمپر به برد کنترل میکروپروسسوری منتقل مینماید.

مزایای بوستر پمپ های دور متغییر:

  1. ثابت بودن کامل فشارسیستم که شاخص اصلی بوستر پمپ های دور متغیر است.
  2. حذف منبع دیافراگمی به دلیل حذف ضربه قوچ و معادل بودن مقدار آب پمپاژ شده به وسیله بوستر پمپ ها با میزان آب مصرفی
  3. کاهش استهلاک کوپلینگ ها و قطعات متحرک الکتروپمپ ها
  4. کاهش فضای اشغال موتررخانه
  5. کاهش هزینه های برق مصرفی تا 30درصد
  6. افزایش طول عمر مفید الکتروپمپ ها

 

صفر تا صد پروژه های آتشنشانی خود را به ما بسپارید

جدیدترین محصولات موتور دیزلی

جدیدترین محصولات پمپ و بوستر پمپ

جدیدترین محصولات ژنراتورو دیزل ژنراتور